Workshop bruidsfotografie #day2

Op 18 oktober en 19 oktober 2019 heb ik een weekend workshop bruidsfotografie gevolgd. Hier gaan we het hebben over dag twee.

Waardevolle tweede dag

Het was zo ver, dag twee en ook meteen de laatste dag van de weekend workshop bruidsfotografie van Peter Lammers.

Vandaag brachten we de theorie in praktijk. We begonnen eerst met een intro bij locatie Huis Vermeer in Deventer. De bedoeling van de praktijkdag is dat je kan ervaren hoe het is om een bruiloft te fotograferen. Daarom zijn we deze dag ook echt op locatie. Vandaag was Karen Leijzer erbij om Peter te assisteren.

Om 10:00 uur kwam het bruidspaar: Antoinette Luijken – Bronder en Stef Luijken. Peter was hun bruidsfotograaf bij hun bruiloft.

Er werd een hoekje klaar gemaakt waar de bruid in de haar en make-up gezet werd. Hier begon onze praktijkdag. Want de voorbereidingen zijn natuurlijk ook mooie momenten om op de foto te zetten. De haar en make-up werd gedaan door Renate Husmans-Jonkhout van Partylooxx Hairstyling & Visagie Deventer.

De bruid kreeg een echt bruidsboeket, gemaakt door Sharon van Eunen van Flowers Stylist & Photography. Toen het bruidspaar klaar gemaakt was, begonnen we met de first look. De first look is het eerste moment dat een bruidspaar elkaar ziet, in trouwkleding. Het is mooi om hier een speciaal moment van te maken. En ook goed voor de foto’s!

Antoinette kwam van de trap af bij Huis Vermeer en Stef stond met de rug naar haar toe. Onderaan de trap legde Antoinette haar hand op Stef zijn schouder, waarbij hij mocht omkijken.

De bruidsshoot kwam na de first look, zowel binnen als buiten. Het is altijd mooi om verschillende details van de trouwkleding vast te leggen. Er was een echte bruidstaart gemaakt door Yummie Sweet Cakes. We konden deze niet echt opeten (jammer genoeg), want alleen de buitenkant was echt. Dit wordt vaker gedaan voor workshops, om een echte uitstraling te geven.

Dit weekend draaide om het maken van fouten, waarvan je kon leren. En niet om het maken van zoveel mogelijk portfolio- en beeldmateriaal. Dit gaf voor mij al een heel ander en fijn beeld.

Aan het einde van de dag kreeg iedereen 5 minuten de tijd om het bruidspaar zelf te fotograferen. Dat vond ik erg spannend, zeker omdat de hele groep mee keek. De rest van de dagen fotografeerde je toch samen, dus dan wordt er niet zo op je gelet. Ik zette het bruidspaar voor een hele mooie oude rode deur van het Stadhuis in Deventer. Maar het geven van aanwijzingen vond ik toch erg lastig. Ik wist ook niet of ik het goed deed. Op het moment zelf vroeg ik Peter om tips. Hij kwam naar mij toe om mij te versterken. Dat was heel fijn.

Dit was een geweldig weekend. Aan het einde was ik helemaal ontdaan, omdat ik zoveel heb gezien, gedaan en vooral geleerd. Heel dankbaar voor dit weekend. Een mooi moment om op terug te kijken! Vanaf hier startte mijn verdere liefde voor bruidsfotografie.

Andere berichten

Design CG-Fotodesign, Realisatie: Mike Honders