Loveshoot N&M

How to keep it real of moment design zijn termen die veel onder de fotografen wordt gebruikt. Hoe krijg je jouw klant zo spontaan mogelijk op de foto?

#Keepitreal

How to keep it real, de naam zegt het al. Dit is net als Moment Design een term om mensen zo spontaan mogelijk op de foto te krijgen.

Hoe kun je spontane beelden creƫren, zonder onnatuurlijke poses? Je kunt de mensen wel kleine aanwijzingen geven om te staan op een mooie plek. Maar het is belangrijk dat ze zich fijn voelen op de foto. Door leuke vraagjes en opdrachtjes te geven, zijn ze niet te veel met de fotograaf bezig. De mensen komen losser en er komen echte beelden, door middel van deze techniek.

Hiervoor heb ik in januari 2020 een workshop ‘How to keep it Real’ van Peter Lammers gevolgd. We kregen daar eerst theorie en sloten de dag af met een loveshoot van Nathalie & Marco. Nathalie is zelf ook fotograaf en gebruikt deze techniek ook. Voor haar ook leuk om te ervaren hoe dit vanuit de andere kant is. Al snel was het stel van het mooie moment aan het genieten en vergaten ze dat er allemaal fotografen omheen stonden. En dat is wat je wil tijdens je fotoshoots!

Loveshoot plannen

Andere berichten

Design CG-Fotodesign, Realisatie: Mike Honders