Enthousiaste lieve en grappige dieren

Een paar weekjes geleden zijn mijn moeder en ik naar de Waterbuffelboerderij Arns in Zevenaar geweest. We kwamen daar voor de verse buffel yoghurt en de heerlijke buffel mozzarella.

Die dag scheen de zon de stal in en je zag dat de waterbuffels genoten in het zonnetje. Er was een klein windje dat de buffels heel fijn vinden, zei de boer. Wij vroegen waarom sommige neuzen helemaal nat waren. De boer vertelde dat ze niet de warmte via hun huid kunnen kwijt raken, maar dat dit wel kan via hun neus.

Toevallig had ik mijn camera mee. We besloten om even om te lopen, want we hoorden dat de waterbuffels naar buiten mochten. Heel leuk om even te gaan kijken natuurlijk. En ja hoor, de helft stond heerlijk buiten in de zon en te genieten van de zachte windvlagen. Ze waren heel nieuwsgierig en kwamen gelijk met z’n allen naar het hek om te kijken wie we waren. Het zijn lieve maar ook grappige dieren. Sommige trokken gekke bekken!

Ook waren er lieve kalfjes aanwezig, maar op een andere plek. Die wilden graag geaaid worden. Dat kun je natuurlijk niet weerstaan.

De waterbuffels krijgen bij boerderij Arns veel vrijheid en worden goed verzorgd door de eigenaren. Dat merk je later terug in hun lekkere producten. De mozzarella is zoveel lekkerder dan uit de supermarkt!

Hieronder kun je een paar foto’s bekijken van de waterbuffels!

Liefs, Chelsey

Categorie├źn: Dierenfotografie